Consiliu de Administrare provizoriu al SA „Moldovagaz”, numit pentru o perioadă de 3 luni, a fost prezentat astăzi. Din componența acestuia fac parte Anton Bubenov, Pavel Vlasov, Denis Emelianov, Roman Jelnov, Mihail Iuriev, Vadim Ceban și Serghei Korin.Totodată, pentru aceeași perioadă de trei luni, Vadim Ceban a fost numit președinte al Consiliului, iar Denis Emelianov, Mihail Iuriev și Serghei Korin vor suplini funcțiile de vicepreședinte al CA Moldovagaz SA.

Prezent la ședință, Victor Parlicov a mulțumit foștilor membri ai Consiliului pentru asigurarea funcționalității întreprinderii pe timp de criză și în procesul de implementare a reformelor, inițiate de ministerul Energiei.

„Întreprinderea SA „Moldovagaz, inclusiv în perioada de criză energetică, provocată de Federația Rusă, a reușit sa asigure functionalitatea sistemului. Pe umerii membrilor Consiliului de administrare precedent a revenit un rol important, pe de o parte, gestionarea tuturor schimbărilor și provocărilor de pe piața gazelor, pe de altă parte, implementarea noilor prevederi ale legislației, necesare în contextul de implementare a reformelor”, a menționat ministrul Victor Parlicov.

Totodată, ministrul a îndemnat persoanele calificate în domeniu, să participe la concursul pentru cele 4 funcții în Consiliu, care vor fi desemnați de ministerul Energiei. Dosarele de participare pot fi depuse până la 5 iulie curent, iar candidații trebuie să fie cetățeni ai Republicii Moldova, să aibă studii superioare și să nu aibă apartenență politică. De asemenea, aceștia trebuie să aibă o experiență de muncă de minim trei ani și cel puțin 1 an în funcții de conducere. Președintele Comisiei de concurs a fost numit Secretarul de Stat, Constantin Borosan, iar unul din membrii acesteia este Sergiu Tofilat, reprezentant al societății civile.

Consiliul de Administrație al SA „Moldovagaz” este organul executiv colegial, format din 9 membri numiți la propunerea principalilor acționari, pe un termen de 3 ani.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All