Începând cu data de 23 februarie a acestui an, Moldovagaz, principalul furnizor de gaze naturale din Republica Moldova, a implementat noi tarife pentru consumatorii săi casnici. Compania informează consumatorii despre noile practici de aplicare și facturare a acestor tarife.

Potrivit anunțului oficial, volumele de consum de gaze naturale vor fi repartizate uniform pentru fiecare zi a lunii, având ca scop determinarea mediei zilnice. Această metodă va fi aplicată în cazul în care datele contoarelor au fost expediate prin intermediul platformelor online ale Moldovagaz sau au fost citite fizic de către controlorii companiilor de distribuție a gazelor până la data de 29 februarie.

Pentru a exemplifica această practică, dacă un consumator a înregistrat un total de 145 de metri cubi de gaze pe 29 februarie, consumul mediu zilnic al acestuia va fi de 5 metri cubi (145 de metri cubi împărțiți la 29 de zile calendaristice). Astfel, consumatorului respectiv îi va fi facturat un volum de 110 metri cubi de gaze pentru perioada 1 februarie - 22 februarie, la tarifele anterioare, și restul de 35 de metri cubi de gaze, la prețurile noi reglementate, pentru perioada 23 februarie - 29 februarie.

În cazul în care datele contoarelor nu au fost accesibile sau nu au fost expediate de către consumatori, Moldovagaz va aplica repartizarea analitică, bazată pe consumul de facto de gaze naturale în perioada similară a anilor precedenți.

Compania încurajează consumatorii care au întrebări legate de facturarea consumului de gaze naturale să contacteze numărul unic de telefon 1304 (1305 în cazul capitalei) sau să expedieze o petiție prin intermediul serviciului "Cabinetul personal consumator" de pe site-ul www.moldovagaz.md.

Noul sistem de facturare vine în contextul actualizării tarifelor pentru gazele naturale și reprezintă un pas către o transparență mai mare în relația dintre Moldovagaz și consumatorii săi.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All