• Colors: Blue Color

Guvernul Republicii Moldova va încheia un Memorandum de înțelegere cu Guvernul României privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor în acest sens.

Autoritățile de la Chișinău își doresc semnarea unui contract pe termen lung privind achiziția energiei electrice de la Centrala de la Cuciurgan. Despre aceasta a anunțat ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul emisiuni „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Oficialul a precizat că negocierile sunt în toi. „Prelungirea licenței de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Râbnița nu mai este o componentă importantă a negocierilor”, a punctat Parlicov.

Grupul Premier Energy, deţinut de fondul ceh de investiţii, Emma Capital, fondat de antreprenorul ceh Jiří Šmejc, care exercită şi funcţia de CEO al PPF, cel mai mare fond de investiţii din regiune cu active de peste 14,5 miliarde de euro, anunţă finalizarea achiziţiei CEZ Vânzare, în urma căreia portofoliul regional de clienţi al întregului grup urcă la 2,4 milioane de clienţi casnici şi non-casnici.

Page 1 of 4

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All