Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată o stabilizare și chiar o ușoară scădere a tarifelor la carburanți, datorită fluctuațiilor cotațiilor Platts observate pe piețele internaționale, care recent au indicat o tendință descendentă.

Această așteptare pe piețele globale este influențată de viitoarea întâlnire a OPEC+, programată pentru 1 iunie la Viena, unde principalii producători de petrol din lume vor discuta despre prelungirea reducerilor de producție pentru a evita o suprasaturare a pieței globale.

În plus, ultimele informații publicate de EIA au arătat o creștere neașteptată a stocurilor de țiței din SUA în săptămâna precedentă, un factor care nu a putut fi anticipat de traderi.

Conform ANRE, pentru următoarele trei zile (25.05.2024-27.05.2024), au fost stabilite prețurile maxime de vânzare cu amănuntul pentru principalele produse petroliere standard la:

  • 25,02 lei/litru pentru benzina COR 95 (-6 bani);
  • 20,73 lei/litru pentru motorina standard (-2 bani).

ANRE monitorizează atent evoluțiile pe piețele petroliere internaționale și asigură consumatorii că mecanismul actual de stabilire a prețurilor este transparent și garantează corectitudine maximă atât în perioadele de creștere, cât și în cele de scădere a cotațiilor.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All