• Colors: Blue Color

Republica Moldova își liberalizează piața energetică. Compania „Vestmoldtransgaz” a fost desemnată provizoriu operator al sistemului de transport al gazelor naturale. Decizia a fost luată de către Agenția Națională de Reglementare Energetică (ANRE).

Ministerul Energiei își propune să dezvolte în Republica Moldova centre de testare(sandboxes) în cadrul cărora să fie experimentate soluții noi în domeniile energetic și decarbonizare. Ideea a fost discutată cu reprezentanții Western NIS Enterprise Fund, un fond investițional din Statele Unite care sprijină companiile mici și mijlocii.
 

Guvernul a aprobat astăzi reconectarea la sistemul centralizat de încălzire (SACET) a peste 67 de clădiri publice, demonstrând astfel rolul exemplar al sectorului public în promovarea eficienței energetice.

Secretara de stat Carolina Novac a participat, în perioada 2-4 octombrie, la cea de-a 10-a ediție a Forumul de Securitate de la Varșovia, în cadrul căruia a discutat despre “Tranziția energetică a Europei: furnizarea de energie sigură, durabilă și accesibilă în Europa Centrală și de Est”

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All