• Colors: Blue Color

Orașul Chișinău este situat pe șapte coline – pe cea mai înaltă se află sectorul Ciocana, iar cel mai jos punct este în centrul orașului, pe strada Albișoara. Mulți locuitori consideră că dealurile reprezintă o provocare pentru deplasarea cu bicicleta. În lume există, totuși, multe orașe cu un relief dificil pentru bicicliști, dar în care se circulă foarte intens. De mare ajutor sunt bicicletele electrice, care sunt astăzi accesibile oriunde. În Republica Moldova, prețul acesteia poate fi de 400 – 2.000 de euro, în funcție de locul de unde o procuri – fie de la un magazin specializat, fie la mâna a doua.

Compania de stat Transgaz vrea să își extindă activitatea în domeniul transportului de hidrogen. De aceea, va fi înființată o societate cu răspundere limitată având ca obiect de activitate transportul hidrogenului, cu asociat unic Transgaz, acționarii companiei fiind chemați pe 5 iunie să-și exprime votul în această privință. Transgaz este transportatorul național de gaze naturale.

Microreactorul eVinci, dezvoltat de Westinghouse, reprezintă o premieră în tehnologia nucleară, oferind o soluție eficientă și sustenabilă pentru generarea de energie. Acesta operează independent de apă, utilizând o tehnologie inovatoare a tuburilor termice, care simplifică semnificativ construcția și crește siguranța prin eliminarea riscului asociat cu sistemele active. 

Page 1 of 3

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All