Asociația Producătorilor de Energie Electrică Eoliană și Fotovoltaică (APEEEF) a organizat cu succes evenimentul "Energy Tech - Inovații și Tendințe în Forecasting" în data de 15 martie. Aceasta a fost prima conferință de acest gen din Republica Moldova și a avut loc la Digital Park.

Evenimentul a fost conceput pentru a aduce împreună pe toți cei interesați de cele mai recente inovații și tendințe în prognozarea energetică, oferind o platformă de dialog și schimb de cunoștințe între profesioniștii din industria energiei regenerabile.

Prin intermediul Energy Tech, APEEEF și-a propus să promoveze și să susțină dezvoltarea continuă a industriei energiei regenerabile în Republica Moldova, contribuind astfel la creșterea gradului de conștientizare și expertiză în acest domeniu.

Președintele APEEEF, Eugen Gîrlea, a subliniat importanța dialogului între producătorii de energie regenerabilă și cei care dezvoltă tehnologii în acest domeniu, precum și relevanța prognozării precise pentru eficiența producției de energie regenerabilă.

În cadrul evenimentului, s-au desfășurat discuții pe diverse teme legate de industria energetică, inclusiv rolul prognozării în echilibrarea sistemului energetic, importanța datelor precise în producția de energie regenerabilă și implementarea celor mai noi tehnologii și inovații în domeniu.

Printre vorbitori s-au numărat și reprezentanți ai autorităților, precum Carolina Novac, Secretar de Stat la Ministerul Energiei, care a subliniat importanța evenimentului și a susținut necesitatea organizării unor astfel de întâlniri și în viitor.

Evenimentul a fost salutat și de către reprezentanți ai sectorului privat, cum ar fi Sergiu Aparatu, director general interimar la Moldelectrica, și Denis Tumuruc, Head Of Office la Energy Community, care au apreciat eforturile organizatorilor de a promova colaborarea și schimbul de informații în domeniul energetic.

De asemenea, fondatorul Partener Energo SRL și administratorul Energy Fabrik, Ivan Dumitrașcu, a prezentat inovațiile în domeniul digitalizării în industria energetică, evidențiind importanța implementării unor soluții avansate pentru optimizarea producției de energie.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru profesioniștii din industria energetică din Republica Moldova de a se întâlni, de a schimba idei și experiențe și de a contribui la dezvoltarea durabilă a sectorului energetic în țară.

Datorită succesului acestei prime ediții, se așteaptă ca astfel de evenimente să devină o tradiție și să continue să ofere o platformă de excelență pentru inovație și dezvoltare în domeniul energiei regenerabile în Republica Moldova.

La eveniment au mai participat și Liviu Oboroc - CEO IT Bricks, Andrian Pritula - director economic ML Energy Group, Mihail Gîdei - administrator Navitas Energy, Afanasi Chihaioglo - CEO of Proton Energy Solutions, Mihai Moglan - CEO SengEnergy. 

Partenerul media al evenimentului a fost EW.MD - Energy Wave Group. 

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text

Ar putea fi o imagine cu 9 persoane, persoane studiind, uşă glisantă şi text

Ar putea fi o imagine cu 8 persoane şi persoane studiind

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi text

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, persoane studiind şi text

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane şi text care spune „EXIT TRANSFORMAREA DATELOR ÎN PROGNOZE PRECISE: soluții avansate de forecasting pentru industria energiei regenerabile Chișinău 2024 " DIGITAL PARK”

Ar putea fi o imagine cu 9 persoane şi text care spune „LoRaWAN oriunde EXIT Partner Connectivity for your loT devices on our LoRa® network çå会 金图館 -U DIGITAL 2 PARK”

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, costum şi text care spune „ç DIGITAL PARK”

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi persoane studiind

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi costum

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi persoane studiind

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi persoane studiind

Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, persoane studiind şi mulţime

Ar putea fi o imagine cu 12 persoane, persoane studiind şi text

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, mulţime şi text

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „USAID Sverige ukaid ENERGYTECH. INOVAȚII ȘI TENDINȚE ÎN FORECASTING 15 martie 2024 PEE APEEEF 4 ARK Innovation Technology goopeeetum@gmail.com”

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All