• Colors: Blue Color

Peste 70% din cetățenii UE locuiesc în orașe care generează 23% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră datorate transporturilor. În contextul schimbărilor climatice și al preocupărilor ecologice, automobilele electrice devin o alegere evidentă pentru cei care doresc să contribuie la un mediu mai sănătos. Iată câteva aspecte relevante:

Producătorii chinezi de vehicule electrice (EV) precum Xpeng, BYD și GWM se extind rapid în Europa, inversând tendințele tradiționale ale pieței cu EV-uri inovatoare și accesibile. Producătorii chinezi de vehicule electrice precum Xpeng, BYD, Hongqi și Great Wall Motors (GWM) fac progrese semnificative pe piața europeană. Fiind cele două mari piețe de EV-uri din lume, China și Europa au o relație dinamică în sectorul auto. În mod tradițional, producătorii auto europeni exportau vehicule în China și își stabileau acolo unități de producție și parteneriate. Cu toate acestea, tendința se inversează acum, odată cu intrarea mărcilor chineze în Europa.

Ponderea transportului energetic eficient în Republica Moldova înregistrează un trend de creștere, în ultimii 6 ani. Conform datelor procesate de către Centrul Național pentru Energie Durabilă în baza informațiilor oferite de către Agenția Servicii Publice, în perioada anilor 2018 – 2023 în Republica Moldova au fost înregistrate peste 36 mii de autoturisme electrice și de tip hibrid.

Page 1 of 4

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All