Întreprinderile de distribuție a gazelor, parte a grupului Moldovagaz, au solicitat încă în luna martie a anului curent o evaluare de la organele de drept referitor la procedurile de concurs pentru selectarea furnizorilor de servicii pentru întreprinderile sale dependente.

Precizările sunt făcute de către Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație Moldovagaz ca reacție la suspiciunile lansate de către expertul în energetică Sergiu Tofilat, transmite IPN.

Vadim Ceban declară că se bazează în totalitate pe opinia profesională a structurilor specializate și face apel la evitarea acuzațiilor nefondate.

Expertul Comunității WatchDog.md, Sergiu Tofilat, care este și membru în Consiliul de Observatori Moldovagaz, are suspiciuni privind corectitudinea desfășurării licitațiilor de către filialele Moldovagaz. Mai exact, în urma unei monitorizări, acesta a constatat favoriți printre companiile câștigătoare, modificări ale planurilor de achiziții, dar și condiții de desfășurare a licitațiilor care creează impedimente aplicanților. Declarațiile au fost făcute într-o conferință de presă la IPN.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All