În perioada 18-20 iunie 2024, echipa SRL „Moldovatransgaz” a finalizat lucrările de reparație a conductei magistrale de transport a gazelor naturale Ananiev-Cernăuți-Bogorodceni (ACB).

Aceste lucrări au fost realizate în baza unui contract de mentenanță încheiat între SRL „Moldovatransgaz” și SRL „Vestmoldtransgaz”, în conformitate cu Planul de măsuri tehnico-organizatorice pentru anul 2024.

Conducta magistrală ACB, cu o lungime de 184,8 km și o capacitate de 9,1 miliarde mc/an, este esențială pentru asigurarea consumatorilor din Republica Moldova cu gaze naturale. Conducta, dată în exploatare încă din 1985, a beneficiat de întreținere regulată și modernizări pentru a asigura funcționarea fiabilă și sigură a sistemului de alimentare cu gaze naturale.

Recent, în urma unei inspecții „in-line” efectuate de specialiștii SRL „Moldovatransgaz”, s-a constatat necesitatea înlocuirii unui tronson defect de peste 13 metri și reparația locală a zonelor afectate de coroziune. Lucrările au fost executate în regim non-stop, cu sistarea temporară a transportului gazelor prin Punctul de Interconectare Oleksiivka și redirecționarea volumelor către Punctul de Interconectare Grebenyky, fără a afecta activitatea comercială de transport a gazelor naturale.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All