Într-un efort de a sprijini sistemul de sănătate din Moldova și de a reduce costurile operaționale, Spitalul Raional din Nisporeni a fost echipat cu 242 de panouri fotovoltaice. Aceste panouri, cu o capacitate totală de 140 kW, sunt proiectate să acopere o parte semnificativă din consumul de energie al spitalului, contribuind la economii substanțiale pe termen lung.

În cadrul unei vizite recente la spital, Ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Jānis Mažeiks, a exprimat sprijinul continuu al UE pentru inițiativele de energie regenerabilă din țară. Panourile fotovoltaice au fost procurate și instalate cu suportul financiar al UE în cadrul programului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) Moldova.

Acest proiect face parte dintr-un efort mai amplu al UE de a investi în infrastructura energetică sustenabilă din Moldova. În total, UE va investi 500.000 de euro pentru instalarea panourilor fotovoltaice la cinci spitale din țară, inclusiv cele din raioanele Florești, Ștefan Vodă, Cahul și Călărași.

Aceste măsuri nu numai că vor reduce costurile la energie ale instituțiilor medicale implicate, ci vor contribui și la creșterea utilizării energiei regenerabile în întreaga țară. Este un pas semnificativ spre un viitor mai sustenabil pentru Moldova și pentru îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate pentru comunitățile locale.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, încălzitor de apă şi text

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane studiind şi text

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, spital şi text care spune „SPITALUL PRIMIRI URGENTE RAIONAL NISPORENI UNITATE UNITATE MIRI UP”

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All