Guvernul a aprobat în ședința din 21 iunie 2024 o hotărâre privind reorganizarea companiei Termoelectrica prin fuziune cu INFO BON. Agenția Proprietății Publice va asigura, în termen de trei luni de la intrarea în vigoare a hotărârii, adoptarea deciziilor necesare de către conducerea Societății pe Acțiuni „Termoelectrica” pentru procedura de reorganizare și majorare a capitalului social, conform legislației.

Astfel, peste 90% dintre consumatorii casnici, care primeau anterior facturile de la INFO BON, le vor primi de acum înainte de la Termoelectrica. În cazul în care transferul personalului de la INFO BON nu este posibil, disponibilizările vor fi realizate conform legislației muncii, iar cheltuielile aferente vor fi acoperite din veniturile proprii ale entităților reorganizate.

Un raport de audit din 2020 privind gestionarea patrimoniului public de către Termoelectrica a constatat că INFO BON a înregistrat anumite neconformități și veniturile sale nu erau suficiente pentru acoperirea cheltuielilor de bază.

INFO BON a fost creată în 2017 pentru a furniza servicii de intermedieri financiare, activități auxiliare intermedierilor financiare (cu excepția asigurărilor și fondurilor de pensii), activități de testare și analize tehnice, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe, dezvoltarea de software la comandă, centre de intermediere telefonică și consultanță în tehnologia informației.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All