Ministerul Energiei în parteneriat cu Moldova Energy Security Activity - MESA, finanțată de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), anunță concurs de selectare a unei comunități energetice, care să contribuie la dezvoltarea și integrarea energiei regenerabile la nivel național și pentru a stimula implicarea cetățenilor, APL-urile, Asociațiile Proprietarilor în Condominiu, Asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații, asociațiile de dezvoltare intercomunitară în tranziția energetică a țării.

Obiectivul concursului este identificarea uneia sau două comunități din Republica Moldova doritoare să participe în implementarea conceptul de comunitate energetică.
La concurs pot participa organizații necomerciale existente care au o formă colectivă (fără scop lucrativ, asociație, cooperativă, parteneriat, etc.)

· Entitățile trebuie să aibă cel puțin 10 membri/persoane în organizație;
· Entități capabile să furnizeze date tehnice detaliate privind consumul istoric de energie;
· Entitățile care doresc să participe pe durata pilotului și să mențină un angajament activ pe tot parcursul acestuia;
· Entități cu o situație financiară stabilă și capabile să ofere o contribuție financiară convenită de comun acord pe parcursul implementării;

Proiectul pilot va funcționa din iulie 2024 până în decembrie 2025.

Persoanele interesate pot depune dosarele la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până miercuri, 5 iulie 2024.
Mai multe detalii pot fi accesate la următorul link: https://t.ly/VlBWx

Cele mai citite