Centrul Național pentru Energie Durabilă și Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) anunță despre încheierea Apelului propunerilor de proiecte în cadrul programului Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in Moldova (GCIP Moldova), pentru anul 2024.

În cadrul acestui apel, care s-a încheiat la data de 7 iunie 2024, au fost inițiate un total de 125 de propuneri de proiecte, dintre care 56 au fost finalizate cu succes și acceptate spre evaluare.

Programul GCIP Moldova promovează soluțiile inovative în domeniul tehnologiilor curate (cleantech) axate pe următoarele categorii:

Energie regenerabilă

Eficiență energetică

Eficiența apei

Clădiri verzi

Transport ecologic

Procesul de evaluare va fi realizat de către experți în domeniul tehnologiilor curate și sustenabilității, care vor analiza fiecare propunere în detaliu pentru a selecta cele mai promițătoare proiecte. Proiectele pre-selectate vor beneficia de suport tehnic, mentorat și oportunități de networking în cadrul Acceleratorului antreprenorial GCIP Moldova, pentru a-și dezvolta și implementa ideile inovatoare, iar cinci cele mai bune soluții vor fi premiate cu câte 10 000 USD la etapa de finalizare a programului de instruire și de prezentare a pitch-urilor în fața unui juriu specializat.

GCIP Moldova rămâne dedicat susținerii dezvoltării unei economii verzi și inovative în Republica Moldova și își exprimă recunoștința față de toți participanții pentru implicarea lor activă în acest program.

Proiectul este finanțat de către Facilitatea Globală de Mediu (GEF) prin intermediul Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) și co-finanțat de către Centrul Național de Energie Durabilă (CNED) care asigură și implementarea acestuia.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All