Termoelectrica S.A. transmite că continuă să modernizeze sistemul centralizat de încălzire. Aproximativ 10.000 de familii vor beneficia în toamna acestui an de Puncte Termice Individuale (PTI) prin intermediul Proiectului de Eficientizare a Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (PIESACET-2), finanțat de Banca Mondială. Lucrările de instalare a PTI-urilor sunt în plină desfășurare și vor fi finalizate înainte de debutul noului sezon de încălzire.

Aceste acțiuni vora duce mai multe beneficii pentru rezidenții blocurilor locative:

Distribuție uniformă: Agentul termic va fi distribuit în mod egal în fiecare calorifer, iar apa caldă menajeră va fi preparată direct în subsolul blocului.

Costuri reduse: Facturile pentru energia termică vor fi mai mici, în special în perioadele de tranziție, cum ar fi toamna și primăvara.

Programare inteligentă: Posibilitatea de a seta regimuri de reducere automată a temperaturii agentului termic pe timpul nopții sau în zilele de odihnă (în special pentru instituții și întreprinderi).

La fel, administratorii nu vor mai întâmpina dificultățile legate de încălzire și apă caldă în sezonul rece, beneficiind de: conectarea și deconectarea automată a clădirii, setarea unui grafic de temperaturi conform necesităților clădirii, reglarea eficientă a temperaturii, îmbunătățirea calității serviciilor furnizate și nu în ultimul rând reducerea consumului de energie termică.

Prin implementarea PTI-urilor, Termoelectrica S.A. își propune să asigure un confort superior pentru locatari, dar și contribuie la optimizarea consumului de energie, susținând astfel obiectivele de eficiență energetică și durabilitate.

 

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All