În premieră absolută pentru Republica Moldova a fost demarat procesul de organizare a licitației privind oferirea statutului de producător eligibil mare pentru proiectele de energie din surse regenerabile, eoliană și solară.

Ministerul Energiei anunță că la data de 24 mai 2024 a fost organizată prima ședință a Comisiei de licitații. Deși cadrul normativ aplicabil în domeniu nu impune obligația organizării și desfășurării unui proces de consultare publică deschis asupra proiectului de documentație tehnică a licitațiilor, Ministerul Energiei și-a asumat organizarea unui proces cât mai transparent, deschis și clar pentru toate părțile interesate prin care să consulte opiniile potențialilor investitori și ofertanți asupra proiectului de documentație. 

Totodată, doritorii sunt încurajați să iși exprime opiniile și sugestiile pe marginea documentației de licitație, prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până la data de 4 iunie 2024. 

La fel, pentru a facilita dialogul dintre potențialii investitori și membrii Comisiei de Licitații, la data de 31 mai 2024, între orele 09:00-11:00, în sala de ședințe a Guvernului , et 1, intrarea din str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, se vor desfășura consultările publice pe marginea proiectelor documentației de licitație. 

 

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All