În cadrul unei ședințe ordinare, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi integral solicitarea de modificare a Planului de dezvoltare al operatorului sistemului de distribuție Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A. pentru perioada 2023-2025, stabilind o valoare actualizată de 70 508,8 mii lei, cu aproximativ 5,16 milioane lei sau 7,3% mai puțin decât valoarea aprobată anterior.

Totodată, au fost acceptate pentru scopuri tarifare investițiile realizate de Î.M. „Gospodăria Comunal-Locativă Călărași” în anul 2023, în valoare de 935,3 mii lei, și a fost avizat Planul de investiții pentru anul 2024 al Î.M. „Apă-Canal” Edineț, în valoare de 14 063 mii lei.

De asemenea, a fost aprobată valoarea actualizată a consumului tehnologic și a pierderilor de apă în sistemul public de alimentare cu apă al Î.M. „Iurceni Servicii” pentru anul 2023, în volum de 6 036 m³. Titularul de licență va întreprinde măsurile necesare pentru reducerea pierderilor de apă și va monitoriza consumul tehnologic utilizat în activitățile reglementate.

La finalul ședinței, au fost adoptate hotărâri privind rezultatele controalelor tehnice realizate în luna aprilie 2024, eliberarea autorizațiilor pentru laboratoarele electrotehnice, retragerea autorizației de electrician autorizat, eliberarea licenței pentru activitatea de import și comercializare en-gros de benzină și motorină, precum și eliberarea și prelungirea licențelor pentru activitatea de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și gazului lichefiat la stațiile de alimentare.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All