Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a participat vineri la Summitul global privind tranziția la energie verde, centrată pe oameni, organizat de Agenția Internațională pentru Energie (IEA).

În discursul său, ministrul a accentuat că existența unei democrații funcționale este vitală în procesul de tranziție către energia verde, iar autoritățile din Republica Moldova încearcă să construiască o democrație funcțională. 

,,Existența unei democrații funcționale este, de fapt, vitală pentru realizarea unei tranziții funcționale, ceea ce pentru mine reprezintă elementul cheie pentru țara noastră, un alt element important este legat de educație. Nu este vorba doar despre tranziția verde. Dacă nu ne dezvoltăm suficient, dacă nu avem educație, și dacă nu dezvoltăm suficient gândirea critică în societate, atunci nici democrația nu va funcționa, pentru că în cele din urmă se va ajunge la mult populism”, a declarat Victor Parlicov. 

Evenimentul a adunat oficiali din peste 30 de țări, fiind o platformă internațională, care oferă miniștrilor, factorilor de decizie politică, reprezentanților companiilor mondiale, dar și experților cu renume posibilitatea de a discuta cele mai actuale subiecte din domeniul tranziției energetice juste și incluzive.

Dezbaterile din cadrul Summitului s-au focusat pe provocările și oportunitățile cheie în procesul de tranziție energetică, inclusiv în ceea ce privește asigurarea locurilor de muncă, dezvoltarea social-economică și incluziunea socială.

Evenimentul a inclus mai multe sesiuni, care s-au referit la dinamica forței de muncă, promovarea egalității de gen, elaborarea politicilor de energie verde și implicarea societății pentru a obține suportul necesar în procesul de tranziție la energie verde.

 

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All