Lucrările de reparație capitală a Blocului energetic numărul doi de la Termoelectrica vor fi încheiate după data de 20 decembrie, afirmă directorul interimar al instituției, Iurie Razlovan.

Potrivit acestuia, blocul ar urma să fie conectat, dacă va fi necesar. El a mai notat că în prezent, Termoelectrica activează în condiții normale și nu există riscuri semnificative care ar periclita buna funcționare a utilajului de generare, transport și distribuție a energiei electrice produsă de instituție, informează radiomoldova.md.

„Noi avem întârzieri la blocul energetic nr. 2, dar asta nu afectează fiabilitatea și stabilitatea alimentării orașului cu energie termică. La blocul energetic nr.2, într-adevăr sunt în derulare lucrări de reparație capitală, executate de către compania Turboenergic Power. Compania respectivă are interese mari, destul de bine dezvoltate în România. Lucrările vor fi finalizate la 20 decembrie 2023, după care vor fi efectuate testările necesare. Faptul că blocul energetic nr. 2 nu este pus în funcțiune nu înregistrează nicio pierdere. CET sursa unu este proiectat astfel încât cu două grupuri energetice, așa cum lucrează acum, să sigure sarcina termică medie în sezonul de încălzire”, a declarat Razlovan.

Amintim că, lucrările de reparație a Blocului energetic numărul 2, aflat în funcțiune din 1978, au început în luna martie 2023. Responsabilii au declarat atunci că lucrările de reabilitare sunt inevitabile și necesare pentru a înlătura defectele depistate și a menține funcționalitatea și siguranța în exploatarea blocului.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All