Peste 70% din cetățenii UE locuiesc în orașe care generează 23% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră datorate transporturilor. În contextul schimbărilor climatice și al preocupărilor ecologice, automobilele electrice devin o alegere evidentă pentru cei care doresc să contribuie la un mediu mai sănătos. Iată câteva aspecte relevante:

Mobilitatea Urbană Durabilă:

Comisia Europeană a propus o nouă inițiativă privind mobilitatea urbană, care completează revizuirea orientărilor pentru rețeaua transeuropeană de transport. Toate orașele mari din rețea trebuie să elaboreze până în 2025 un plan de mobilitate urbană durabilă. Obiectivele includ reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și îmbunătățirea transportului și a mobilității în orașe.

Mașinile Electrice în China:

    - China este cel mai mare exportator de mașini electrice din lume, cu 6,1 milioane de unități vândute în 2023, în creștere cu 21,9% față de 2022.
    - Prețul mediu al unei mașini electrice în China a fost de 31.165 de euro, comparativ cu 66.864 de euro în Europa (o creștere de 115% față de China).

Mașinile Electrice în SUA:

    - Guvernul american a investit peste 860 miliarde de dolari, via planul IRA, pentru a accelera producția de automobile electrice, baterii pentru automobile și panouri fotovoltaice și centrale eoliene ”made in America”.
    - SUA aplică tarife vamale de 100% pentru automobilele electrice din China, în încercarea de a proteja industria auto americană.

Mărci și Prețuri:

    - În China, mărci precum Changan Lumin sunt populare, iar prețurile variază în funcție de model și specificații.
    - În SUA, mărci precum Tesla, Chevrolet Bolt și Ford Mustang Mach-E sunt bine-cunoscute și disponibile în diferite variante de preț.

 

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All