Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată că trendul general de scădere a prețurilor la carburanți, început în a doua jumătate a lunii aprilie, a condus la atingerea celor mai mici prețuri din acest an. Această tendință descendentă continuă să se manifeste și în prezent, aducând prețurile la niveluri nemaiîntâlnite în ultimele 11 luni.

În particular, prețul motorinei a atins un nou minim nu doar pentru anul curent, ci și pentru o perioadă continuă de 11 luni. În mod similar, prețul benzinei a înregistrat o scădere constantă, ajungând la valori comparabile cu cele de la începutul anului. În total, de la începutul valului de ieftiniri din luna aprilie, prețurile la benzină și motorină au scăzut cu aproximativ 2 lei pe litru.

În acest context, pentru ziua de mâine, 06 iunie 2024, ANRE a stabilit următoarele prețuri maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

  • 24,47 lei/litru pentru benzina COR 95, marcând o scădere de 12 bani;
  • 20,49 lei/litru pentru motorina standard, înregistrând o scădere de 10 bani.

ANRE monitorizează îndeaproape evoluțiile de pe bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că mecanismul actual de stabilire a prețurilor este unul transparent, garantând corectitudine maximă atât în perioadele de creștere a cotațiilor, cât și în cele de descreștere. Această abordare vizează asigurarea unui echilibru corect între interesele consumatorilor și cele ale pieței, menținând totodată transparența și predictibilitatea prețurilor.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All