Ministrul Energiei din Republica Moldova, Victor Parlicov, efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, unde s-a întâlnit cu Subsecretarul adjunct pentru Europa de Est și Afaceri Politice și Regionale în cadrul Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA, Christopher W. Smith.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate progresele Republicii Moldova în diversificarea surselor de energie, concentrându-se în special pe domeniul gazelor și energiei electrice. Ministrul Parlicov a subliniat avansul semnificativ înregistrat în ultimii ani în procesul de edificare a piețelor de energie și integrare în piața europeană, menționând și modificările legislative recente.

De asemenea, ministrul a exprimat recunoștința față de sprijinul acordat de Statele Unite în depășirea crizei energetice și în diversificarea surselor de energie în Republica Moldova.

Într-un alt context, au fost abordate riscurile potențiale pentru Republica Moldova și impactul expirării contractului de tranzit a gazelor naturale rusești pe teritoriul Ucrainei asupra stabilității în regiunea transnistreană. Ambele părți au convenit că menținerea stabilității în această regiune este de interes comun și au discutat despre identificarea soluțiilor pentru reintegrarea pașnică a Republicii Moldova.

"De asemenea, au fost examinate riscurile pentru Republica Moldova și impactul asupra stabilității regiunii transnistrene a expirării contractului de tranzit a gazelor naturale rusești pe teritoriul Ucrainei. Părțile au agreat că este în interesul atât a Republicii Moldova, cât și a Statelor Unite să fie menținută stabilitatea în această regiune și să fie identificate soluții de reintegrare pașnică a Republicii Moldova.", se spune în mesajul oficialului.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All