Moldovagaz va continua să achiziționeze gaze naturale de pe bursa BRM East Energy și în luna iunie. Compania va procura un volum de 16 milioane de metri cubi de gaze, în urma unei licitații câștigate de SA Energocom.

Procedura de achiziție a fost inițiată pe platforma de tranzacționare a bursei BRM East Energy, iar licitația a avut loc pe 29 mai. Licitația s-a finalizat cu succes la a treia încercare.

Prețul de livrare a gazelor naturale se va stabili în ultima zi a lunii mai, conform formulei de preț legate de indicele bursier TTF front month index. Detaliile exacte ale prețului vor fi dezvăluite pe 3 iunie.

Gazele achiziționate vor fi integrate în sistemul fizic de transport al gazelor naturale gestionat de Vestmoldtransgaz și vor fi furnizate consumatorilor finali, transmite Ministerul energiei.

În luna mai, Moldovagaz a achiziționat de pe bursă un volum mai mare, de 20 de milioane de metri cubi de gaze naturale. Continuarea achizițiilor de pe bursă reflectă strategia companiei de a asigura aprovizionarea stabilă și eficientă cu gaze naturale pentru Republica Moldova.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All