Termoelectrica S.A. va utiliza aproximativ cinci mii de tone de păcură din rezerva de stat în procesul său de producție a agentului termic, conform unui comunicat emis de companie.

Conform comunicatului, Ministerul Energiei a propus spre consultare publică un proiect de hotărâre privind deblocarea păcurii din rezervele de stat, ca urmare a constatărilor făcute de către Agenția de Supraveghere Tehnică referitoare la riscurile asociate păstrării volumului actual de păcură în rezervoare și riscurile de deversare în caz de cutremur.

În acest context, pentru a reduce aceste riscuri și a diminua volumul de păcură din rezervoare, Termoelectrica va utiliza aproximativ 5 mii de tone de păcură în procesul său de producție a agentului termic și a energiei electrice în perioada rămasă a sezonului de încălzire. Directorul General interimar al companiei, Iurie Razlovan, a subliniat că nu se va face o trecere completă la păcură, ci aceasta va fi utilizată într-un mix de 50/50 cu gaze naturale, îmbunătățind astfel calitatea procesului de ardere și reducând emisiile comparativ cu arderea exclusivă a păcurii.

Agenția Națională de Reglementare în Energetică va ajusta tarifele pentru anul 2024, având în vedere aceste schimbări.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All