În cadrul celei de-a șasea ediții a conferinței Energynomics, ministrul Energiei Victor Parlicov a discutat despre viitorul pieței de energie electrică din Republica Moldova și impactul concurenței dintre platformele bursiere din România. 

Întrebat despre cum vede dezvoltarea pieței de energie electrică în contextul existenței a două platforme bursiere concurente în România și promovarea unui jucător de stat de către ministerul Energiei din România, Parlicov a oferit o perspectivă clară.

„Este ceva natural, căci după aceasta va trebui să facem cuplarea pieței Republicii Moldova de energie electrică cu piața de energie electrică din România și eu tare vreau să văd cum, dacă BRM-ul (Bursa Română de Mărfuri) preia piața din Republica Moldova, cu războiul ăsta al lor, cum o să cupleze ei.” a explicat ministrul Parlicov.

El a subliniat că pentru BRM în Republica Moldova există mult de lucru și că acesta este motivul pentru care se implică activ.

„Tranzacții pe bursă... pe achiziții de gaze. De lucru este pentru toată lumea, vor să lupte între ei, lasă-i să lupte în România, să nu exporte asta în Republica Moldova.” a adăugat el.

Declarațiile ministrului evidențiază complexitatea și importanța integrării pieței de energie electrică a Republicii Moldova cu cea a României, subliniind în același timp necesitatea menținerii stabilității și a unei competiții sănătoase pe piața locală.


Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All