Prețurile petrolului au crescut ușor miercuri, apropiindu-se de cel mai înalt nivel din aproape două luni, impulsionate de prognozele pentru o eventuală reducere a stocurilor în timpul sezonului de vârf al cererii din trimestrul al treilea și de riscurile geopolitice generate de conflictul din Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Institutul American de Petrol (API) a raportat marți că stocurile de petrol brut din SUA au crescut cu 914.000 de barili. Totuși, analiștii se așteaptă ca acestea să scadă cu aproape 3 milioane de barili în datele oficiale de inventar care urmează să fie publicate miercuri.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 47 de cenți, sau 0,6%, până la 85,48 dolari pe baril la 11:36 GMT. Contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate din SUA au câștigat 54 de cenți, sau 0,7%, până la 81,37 dolari.

„Părerea generală este că cererea va crește în timpul verii”, a spus Tamas Varga de la brokerul de petrol PVM. „Geopolitica este încă văzută ca un element de susținere a situației.”

„Se pare că piața ignoră pentru moment preocupările legate de cerere, anticipând reduceri ale stocurilor în sezonul de vârf al cererii din trimestrul al treilea”, a spus Suvro Sarkar, liderul echipei din sectorul energetic la DBS Bank.

Pe plan geopolitic, atacurile Houthi asupra transportului maritim în Marea Roșie și ostilitățile crescânde între Israel și Hezbollah în Liban sunt, de asemenea, factori pozitivi pentru prețurile petrolului, a spus Sarkar de la DBS.

Houthii au scufundat până acum două nave și au capturat alta, și au declarat marți că au folosit o rachetă pentru a lovi o navă în Marea Arabiei.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All