Membrul Consiliului de Supraveghere al Moldovagaz, Sergiu Tofilat, va transfera jumătate din salariul primit pe conturile armatei ucrainene. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”Teritoriul Libertății” cu Lilia Burakovski, transmite deschide.md.

Armata ucraineană apără atât independența Ucrainei, cât și independența țării noastre. Datorită lor, aici e liniște, nu bombardează și nici nu ucid, așa că consider de datoria mea să susțin armata ucraineană și voi transfera 540 de mii de lei, 50% din salariul de la Moldovagaz în contul Armatei Ucrainei” a spus Tofilat.

Sergiu Tofilat a explicat că a avertizat partea rusă cu privire la o astfel de decizie, dar aceștia nu au reacționat.

”Societatea pe acțiuni aprobă salariul consiliului de supraveghere. Această problemă a fost pusă la vot anul trecut și anul acesta și, din păcate, partea rusă a refuzat să reducă salariile. Agenda este planificată la începutul lunii ianuarie, așa că am pregătit la începutul lunii ianuarie o notă analitică în care am comparat nivelul salariilor din R. Moldova cu cel din România. S-a dovedit că nivelul nostru de salariu este cu 30-35% mai mare... De asemenea, am avertizat partea rusă că, dacă nu susțin propunerea de reducere a salariilor, atunci voi da jumătate din salariu pentru finanțarea armatei ucrainene. Și mă voi ține de cuvânt” a explicat Tofilat.

Expertul a mai spus că, de asemenea, va dona încă 25% din salariul său lui Tudor Șoitu, ”care de 25 de ani se confruntă cu problemele pe care Moldovagaz le-a avut, iar datorită activităților sale, Republica Moldova a reușit să realizeze auditul, din care a rezultat ca nu avem datorii”.

Reamintim că Sergiu Tofilat a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere al SA Moldovagaz în august 2023.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All