Ministerul Energiei invită la dezbaterea publică finală privind proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (promovarea cogenerării și a sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică), care va avea loc pe 31 mai 2024, la ora 15:00, în sala de ședințe de la etajul 1 al Casei Guvernului, intrarea din strada G. Bănulescu-Bodoni.

Proiectul include mai multe modificări de interes major atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru administratorii de blocuri, dezvoltatorii imobiliari și alți agenți economici:

Posibilitatea unităților termoenergetice de a investi în modernizarea sistemelor interne și echiparea fiecărui apartament cu contoare individuale, pentru a facilita implementarea distribuției pe orizontală sau utilizarea propriei metode de distribuție a energiei termice.

Obligativitatea (re)conectării la SACET a clădirilor instituțiilor publice, în conformitate cu principiul „rolul exemplar al sectorului public”, precum și a blocurilor nou-construite și a celor supuse renovărilor majore.

Promovarea surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin contribuția unităților termoenergetice la integrarea surselor de producere a energiei termice din surse regenerabile la consumatori.

Obligația SACET-urilor de a achiziționa energie termică reziduală din activități industriale și de a examina soluții pentru valorificarea energetică a deșeurilor și a elementelor de stocare a energiei termice în cadrul planurilor de dezvoltare a SACET-urilor.

Instituirea zonelor unitare de termoficare în localitățile unde există SACET, unde va fi aplicată doar soluția de încălzire bazată pe SACET și va fi interzisă deconectarea de la SACET.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All