Al doilea an consecutiv pentru studenții Universității Tehnice a Moldovei se organizează Ziua ușilor deschise, pentru a demonstra tinerilor cum derulează în cadrul Ministerului procesele de gestionare în așa domenii ca securitatea energetică, eficiența energetică, promovarea surselor de energie regenerabilă, cogenerarea de înaltă eficiență, tranziție energetică, etc.

Viitorii specialiști au fost informați despre perspectivele de dezvoltare profesională în domeniul energetic, inclusiv în contextul parcursului european al Republicii Moldova. Integrarea sectorului energetic al țării noastre în cel comunitar necesită implicarea noilor generații de ingineri, cu viziuni și competențe actualizate la nivelul de tehnologizare și digitalizare contemporan.

Studenții au avut ocazia să discute cu ministrul Energiei, Victor Parlicov, care a subliniat că Moldova este într-un context foarte dinamic, sectorul energetic trecând prin transformări structurale și dezvoltare rapidă, astfel încât e nevoie de mulți specialiști calificați. Ministrul a îndemnat studenții să pună umărul la transformările ce au loc în sectorul energetic.

În cadrul evenimentului, participanții au interacționat cu conducerea și angajații ministerului, adresându-le întrebări și discutând subiecte de interes pentru cariera proprie.

Ministerul Energiei participă la mai multe proiecte de stagiere. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina oficială a Ministerului Energiei www.energie.gov.md și pe portalul guvernamental www.cariere.gov.md.

Cele mai citite

  • Week

  • Month

  • All